Colossus porukkapelit – vakioveikkauksen haastaja

Aktiivisesti nettivedonlyöntiä harrastavalle nimi Jorma Vuoksenmaa ja hänen yhtiönsä ESBC on varmasti tuttu. Mies on tuottanut vetovihjeitä palvelunsa kautta jo 90-luvulta saakka, ja ottanut muutenkin osaa vedonlyöntiä koskevaan keskusteluun.

ESBC tuottaa vihjeitä moniin kotimaisen toimijan peleihin kuten pitkävetoon ja raveihin. Viime aikoina varsinkin Twitterin puolella @ESBC_Vuoksenmaa on yhä useammin maininnut myös Colossus P8 vakion. Mistä tässä pelissä on kyse?

Colossus on on niin sanotun sosiaalisen vedonlyönnin alusta, ei kuitenkaan varsinainen vetopörssi. Päätuotteena ovat vakion tyyppiset football pool-pelit, eli vetomuoto jossa kaikkien pelaajien rahat menevät yhteen pottiin, ja jaetaan sieltä voittoina tulosjakauman perusteella. Lisäksi Colossus takaa tietyn kokoiset minimivoitot kohteisiin jos pelaajamäärä jää pieneksi.

Pelikohteista löytyy muutakin kuin brittifutista, esimerkiksi raveja. Kohdevalikoima ei toki ole yhtä laaja kuin vaikkapa Betfair-vetopörssissä, sillä vain suositummat lajit houkuttelevat riittävän määrän pelaajien rahaa. Vastapainoksi voittopotit voivat olla jopa miljoonan punnan kokoisia.

Pelaaja voi laatia omia rivejä, mutta suositumpaa on osallistua kimppaan eli ”syndikaattiin”. Porukkajaolla rivimäärää saa kasvatettua ilman että panos nousee kohtuuttomasti. Yksi näistä porukoista on siis edellä mainitun ESBC:n laatima.

Colossus Bets toimii UKGC:n lisenssillä. Brexitin myötä tämä tarkoittaa Suomi-näkökulmasta että yhtiö on siirtynyt EU:n ulkopuolelle. Näin ollen voitot ovat verotettavaa tuloa. Colossuksen tuotteita tarjotaan kuitenkin yhteistyössä muiden nettikasinoiden kanssa. Esimerkiksi Suomessa hyvin suosittu Mr Green välittää Colossus-vetoja.

Colossuksen omaa tuotantoa oleva intro-video